Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا، قصه‌ها همواره جذاب بوده و مخاطبان خاص خود را داشته‌اند. افسانه‌هایی که از سرزمینی به سرزمین دیگر سفر می‌کنند و از زبان مردمان بسیار روایت می‌شوند. تخیل را پرورش و خوب و بد را به بچه‌ها یاد می‌دهند. 

حالا اگر کتابی بیاید و چند قصه معروف را با هم درآمیزد و داستان تازه‌ای خلق کند، آن قصه جدید از جایگاه و جذابیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در «آخرین کتاب قبل از خواب» نوشته نیکلا ابیرن که نشر زعفران آن را منتشر کرده است، چنین اتفاقی افتاده؛ او به سه قصه معروف «شنل قرمزی، سیندرلا و سه بچه خوک» اشاره کرده و به یک بازآفرینی خواندنی دست زده است.

محبوبه نجف‌خانی مترجم «آخرین کتاب قبل از خواب» است. به باور او دوران قصه‌ها و افسانه‌ها به آخر نمی‌رسد چون قصه‌ها پایان خوشی دارند و این موضوع، انسان بی‌پناه و ناامید امروز را امیدوار می‌کند که یک روز ناراحتی‌ها به پایان می‌رسد و روشنی و خوبی بر بدی و تیرگی، چیره می‌شود.

مترجم مجموعه پنج جلدی «۱۳۲ داستان دوست‌داشتنی دنیا» به اهمیت بازآفرینی اشاره می‌کند و می‌گوید: برخلاف نظر بعضی که معتقدند در دنیای صنعتی امروز، جایی برای قصه و افسانه وجود ندارد بسیاری براین باورند انسان در روزگار معاصر از جهان صنعتی به ستوه آمده و دنیای دیگری را جست‌وجو می‌کند به همین‌خاطر بازنویسی و بازآفرینی قصه‌ها ضرورت دارد تا آنجا که برونو بتلهایم در کتاب «افسون افسانه‌ها» با تاکید به این موضوع می‌پردازد و سی اس لوئیس نویسنده «ماجراهای نارنیا» افسانه‌های پریان را گونه‌ای سیر و سلوک روحی می‌داند.                                  

به باور نجف‌خانی، قصه‌ها و افسانه‌ها، هم تخیل کودکان را بارور می‌کنند و هم کارکرد روان‌شناختی دارند به این معنی که این امکان را در اختیار بچه‌ها می‌گذارند که با شخصیت‌های خوب داستان همراه شوند و بدها را کنار بگذارند. چرا که در قصه‌ها و افسانه‌ها، آدم‌ها یا سیاه‌اند یا سفید؛ خاکستری وجود ندارد و این خوب‌ها هستند که عاقبت به‌خیر می‌شوند و به زندگی خوب و خوشی دست پیدا می‌کنند. 

مترجم «آخرین کتاب قبل از خواب» درباره قصه در قصه بودن این اثر داستان کودکانه می‌گوید: در این کتاب به سه قصه جذاب و پرمخاطب اشاره شده؛ «سه بچه خوک، سیندرلا و شنل قرمزی» جالب این‌که هرکدام از این قصه‌ها درپی پررنگ کردن خود هستند. مثلا «سه بچه خوک» می‌گویند داستان ما خنده‌دار و بامزه است. «سیندرلا» قصه خود را با شکوه می‌داند و معتقد است مردم داستان‌های شاهزاده خانمی را دوست دارند و از آن کلی فیلم و اسباب‌بازی می‌سازند؛ «شنل قرمزی» هم به میدان می‌آید و با گلایه می‌گوید چرا همیشه باید سیندرلا گل سرسبد باشد و....

نجف‌خانی در ادامه گفته‌های خود به این‌که ابیرن به یک بازآفرینی مدرن دست زده اشاره و بیان می‌کند: وقتی دعوا و کشمش بین شخصیت‌های داستان «آخرین کتاب قبل از خواب» بالا می‌گیرد راوی قصه پادرمیانی می‌کند و می‌گوید بیایید یک قصه تازه بسازیم که همه شما در آن حضور و هرکدام شخصیت متفاوتی داشته باشید و این‌گونه داستان تازه‌ای نوشته و گفته می‌شود, به عبارتی این داستان به بچه‌ها یاد می‌دهد که خودشان هم می‌توانند به بازآفرینی خلاق افسانه‌ها دست بزنند و ابتدا و انتهای قصه‌ها را درهم بیامیزند.

کد خبر 579774

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: افسانه ها قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیسیون ماده ۵ استان همدان به ریاست علیرضا قاسمی‌فرزاد، استاندار همدان و با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی مربوطه برگزار شد.

استاندار همدان در این نشست اعلام کرد: محدوده بازآفرینی ۹ شهر شامل مراکز شهرستان‌ها، از جمله همدان، ملایر، اسدآباد، تویسرکان، نهاوند، رزن، کبودراهنگ، بهار و فامنین در سال ۹۵ مصوب شده بود.

علیرضا قاسمی‌فرزاد افزود: در سال گذشته محدوده‌های بازآفرینی سه شهر لالجین، گیان و قهاوند مصوب شد و امروز نیز محدوده ۲۰ شهر دیگر به تصویب رسید.

وی تصریح کرد: محدوده‌های بازآفرینی شهرهای نهاوند و بهار مورد بازنگری قرار گرفت و برای شهرهای جورقان، مریانج، ازندریان، سامن، جوکار، زنگنه، اسلامشهر آق‌گل، فیروزان، برزول، آجین، پالیز، سرکان، فرسفج، صالح آباد، مهاجران، شیرین سو، گل‌تپه، قروه درگزین، کرفس و دمق مورد موافقت نیز قرار گرفت.

قاسمی‌فرزاد گفت: با ضوابط تشویقی کالبدی بافت‌های ناکارآمد شهرهای لالجین، قهاوند، جورقان، مریانج، ازندریان، سامن، جوکار، زنگنه، اسلامشهر آق‌گل، فیروزان، برزول، آجین، پالیز، سرکان، فرسفج، صالح‌آباد، مهاجران، شیرین‌سو، گل‌تپه، قروه درگزین، کرفس، دمق و کبودراهنگ موافقت شد.

کد خبر 6095966

دیگر خبرها

  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • رشد ۴۰۰ درصدی طرح‌های بازآفرینی شهری در پایتخت
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • «وعده صادق» افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را در هم شکست
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!