Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه برخی از دختران جوان خوشبختی خودشان را منوط به وجود مردی می‌دانند که باید با اسب سفید بیاید و آنها را راهی خانه بخت کنند؛ این دختران در رویاهایشان تصور می‌کنند که از طریق ازدواج با چنین مردی همه خواسته‌هایشان برآورده می‌شود و دیگر هیچ سختی برای آنها در این دنیا وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سندروم سیندرلا، عارضه‌ای اجتماعی که این روز‌ها در قالب ماشین‌های گران قیمت، خانه‌های ویلایی، لوازم لاکچری و هر آنچه که اراده کنند در اختیارشان باشد، خلاصه می‌شود.

برای بررسی علل ایجاد کننده سندروم سیندرلا گفت‌وگو‌هایی را با محمد هادی جاذبی‌زاده کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و امان‌الله قرایی مقدم جامعه‌شناس کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

سندروم سیندرلا چیست؟

محمد هادی جاذبی‌زاده کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره سندروم سیندرلا اظهار کرد: برخی از دختران جوان به ویژه آنهایی که در خانواده فقیر و مستمند زندگی می‌کنند دچار خیال‌بافی‌های افراطی می‌شوند و چنین تصور می‌کنند که به طور ناگهانی و یک‌دفعه باید شاهزاده‌ای سوار بر اسب سفید بیاید و آنها را از درد، رنج و مصیبت نجات دهد.

وی بیان کرد: دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند با این تصور که می‌توانند به شوهر، زندگی و خواسته‌های ایده‌آل‌شان دست پیدا کنند وارد جامعه می‌شوند و ممکن است که فریب مردان ناباب را بخورند؛ این دختران در واقع مرد‌های بزهکار را با شاهزاده داستان سیندرلا اشتباه می‌گیرند و به چنین مردانی اعتماد می‌کنند و از این طریق وارد بزه‌های اجتماعی می‌شوند.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی افزود: باید سندرم سیندرلا را از نظر جامعه‌شناسی و روانشناسی در رسانه‌ها به طور عمیق و مفصل مطرح کنیم تا دختران جوان به دام این سندروم نیفتند؛ این افراد باید بدانند که سندروم سیندرلا خیال‌بافی بیش نیست و با واقعیت بسیار فاصله دارد.

جاذبی‌زاده یادآور شد: دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند باید به روانشناسان یا روانپزشکان مراجعه کنند تا شناخت‌درمانی در مورد آن‌ها انجام شود.

 

تخیل و رویاپردازی نیاز ذاتی انسان است

در ادامه امان‌الله قرایی‌مقدم جامعه‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره تخیل و رویاپردازی اظهار کرد: رویاپردازی و تخیل نیاز ذاتی انسان بوده و از ابتدای خلقت در افراد وجود داشته است؛ هر چه جامعه توسعه‌یافته‌تر باشد تخیلات، بینش و نگرش مردم بهتر، دقیق‌تر و منظم‌تر است.

وی بیان کرد: جامعه عقب‌مانده و سنتی با تخیل مخالف است؛ تخیل به خودی خود بد نیست به شرط آنکه مبتنی بر مقتضیات، واقعیت‌ها، ارزش‌ها و هنجار‌های فرهنگی جامعه باشد.

وقتی سندروم سیندرلا زندگی دختران جوان را هدف قرار می‌دهد

این جامعه‌شناس درباره دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند، گفت: این دختران در تخیلات و رویاپردازی‌هایشان غوطه‌ور و از واقعیت‌های اجتماعی دور می‌شوند بنابراین زندگی و ازدواجشان به خطر می‌افتد؛ ما باید دختران را طوری پرورش بدهیم که از این تخیلات افراطی پرهیز کنند.

 

علل ایجاد کننده سندروم سیندرلا

قرایی‌مقدم درباره علل ایجاد کننده سندرم سیندرلا در دختران جوان تاکید کرد: ضعف باور‌ها و اعتقادات دینی در بین دختران جوان و الگوپذیری از رسانه‌های بیگانه از علل ایجاد کننده سندروم سیندرلا هستند.

وی یادآور شد: دختران جوانی که دچار سندروم سیندرلا هستند اغلب در خانواده‌های بدسرپرست تربیت شدند بنابراین آنها افرادی خودباخته هستند و از نظر شخصیتی فروریختگی دارند؛ این دختران قصد دارند عقده‌های دوران کودکی‌ خود را رفع کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۵۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، متن پیام دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در پی درگذشت زنده‌یاد سید اسماعیل نصراللهی دانشجوی نخبه دانشگاه تهران به این شرح است: 

بسم الله الرحمن الرحیم 
انا لله و انا الیه راجعون

با دریغ و افسوس بسیار، درگذشت دانشجوی سرشار از امید و نشاط دانشگاه تهران و مصداق توانستن جوان ایرانی، زنده‌یاد سید اسماعیل نصراللهی که به حکم تقدیر الهی جامه از این سرای فانی برگرفته و به سرای باقی شتافت، مایه تاثر بسیار شد.

شوق و تلاش علمی مرحوم نصراللهی با وجود معلولیت شدید جسمی و حرکتی، از درون او می‌جوشید. این جوان نخبه وطن که همه‌ ظرفیت وجودی و ذهنی خود را در مسیر درست بکار گرفته و به عنوان یک نخبه علمی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در ردیف برترین رقبای خود در گروه علوم انسانی درخشید، مصداقی از اراده‌هایی است که با اعتقاد به «ما می‌توانیم» و با کارِ بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر، روحیه جهادی را معنا می‌کنند.

در پی درگذشت ناگهانی این دانشجوی وارسته در اثر حادثه مسمومیت با گاز منواکسیدکربن در منزل شخصی، نه تنها دانشجویان دانشگاه تهران بلکه جوان ایرانی مسلمان و جامعه دانشگاهی، در از دست دادن الگویی در دسترس و ممتاز در صبر و تحمل و جهد و امیدواری، به سوگ نشست.

اکنون با استعانت از درگاه حق تعالی برای اعطای درجات عالی به این دانشجوی کوشا، فقدان او را به مادر فداکارش و جامعه دانشگاهی و درگذشت پدر فرهیخته‌شان را به جامعه پزشکی کشور و وابستگان تسلیت عرض نموده و از درگاه ایزد منان برای ایشان آمرزش و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان معزز صبر جزیل و شکیبایی مسئلت دارم.

سید محمد مقیمی
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیگر خبرها

  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • ببینید | چند پرسش و پاسخ مهم برای دختران جوان و زنان!
  • حامیان دروغین زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگدمال می کنند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • کسب سه مدال نقره رقابت‌های پاراشنا کشور توسط ورزشکار سندروم داون مهابادی
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)